Γυαλιά Ηλίου

Το καλοκαίρι κυρίως, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις και το χειμώνα, ημέρες με ηλιοφάνεια, επισκέψεις σε βουνά για σκι και άλλα αθλήματα ή εκδρομές, τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα στη χώρα μας, για την προστασία των ματιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Η χρήση των γυαλιών ηλίου επιβάλλεται σε όλες τις ηλικίες, αφού όπως έχει αποδειχθεί, οι βλάβες των ματιών είναι αθροιστικές, μια και η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί αλλοιώσεις τόσο στο δέρμα της περιοχής των βλεφάρων, όσο και στο εσωτερικό των ματιών.

Οι ειδικοί συστήνουν τα μεγάλα γυαλιά που καλύπτουν περιμετρικά τα μάτια και δεν αφήνουν μεγάλα κενά. Μια σύσταση που δείχνει να συμβαδίζει και με την μόδα.

Ανάλογα με την χρήση που πρόκειται να κάνουμε υπάρχει και το κατάλληλο γυαλί και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να το βρείτε. Μέσα από μια τεράστια ποικιλία, όλα τα κορυφαία brands από τις διεθνείς πασαρέλες στη συλλογή μας!

Στην περίπτωση των γυαλιών ηλίου να μην ξεχνάμε τα παιδιά, τα οποία λόγω των δραστηριοτήτων τους, περνούν πολύ περισσότερο χρόνο εκτεθειμένα στον ήλιο. Μετά τον πρώτο χρόνο καλό είναι να επιλέξουμε απορροφητικά γυαλιά που να εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπό τους, να είναι ελαφριά και άθραυστα, ώστε να μην κινδυνεύουν από τραυματισμούς.

Τα γυαλιά ηλίου στα οπτικά καταστήματα έχουν:

  • Την ένδειξη
  • Ποιότητα φακών που εξασφαλίζει μέγιστη απορροφητικότητα από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Κατηγορία φακών ανάλογη με την ηλιοφάνεια του περιβάλλοντος στην περιοχή που ζούμε. Στην Ελλάδα η κατηγορία 3 είναι η ενδεδειγμένη. Η κατηγορία 4 συστήνεται στην πολύ έντονη ηλιοφάνεια και στα μεγάλα υψόμετρα.
  • Υποαλλεργικά υλικά κατασκευής των σκελετών.
  • Extra χαρακτηριστικά όπως π.χ. πολωτικά φίλτρα, επιστρώσεις κ.α.