Γυαλιά Οράσεως

Η επιλογή γυαλιών οράσεως είναι μια διαδικασία πολύπλοκη διότι υπάρχουν παράμετροι όπως το σχήμα του σκελετού, το χρώμα του, το βάρος και η επιλογή των κατάλληλων φακών, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αισθητικά όμορφο, χωρίς να χάνουμε σε άνεση και κομψότητα.

Στο κατάστημά μας εκτελούνται συνταγές του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε τη συνταγή του γιατρού, τοποθετώντας τους φακούς σε δοκιμαστικό σκελετό, πριν προχωρήσουμε στην κατασκευή των γυαλιών.

Κατά την επιλογή του σκελετού καλό είναι να γνωρίζουμε ήδη τη συνταγή, γιατί ανάλογα με τους βαθμούς υπάρχουν σκελετοί που ενδείκνυνται ανά περίπτωση. Σε μεγάλες μυωπίες π.χ. είναι προτιμότερο να επιλέγουμε μικρότερα γυαλιά και κοκάλινα, για να μην φαίνεται τόσο το περιφερειακό πάχος των φακών. Κατά τα άλλα η επιλογή του σκελετού είναι κυρίως θέμα γούστου αυτού που το φορά, αρκεί να έχει καλή εφαρμογή, δηλαδή να μην πιέζει, αλλά ούτε και να είναι μεγάλος κροταφικά. Προτιμούμε το πάνω σχήμα του σκελετού να είναι στη γραμμή των φρυδιών και να την ακολουθεί για να πετύχουμε αρμονία χωρίς αυτό να είναι κανόνας, μια και πολλές φορές θυσιάζουμε την συμμετρία για χάρη του στυλ.

Κάποιος που επιλέγει μεταλλικά γυαλιά πρέπει να προσέχει τα μέρη που ακουμπούν στο δέρμα ένα είναι μόνο τα ακροβραχιόνια και τα επιρρίνια, διαφορετικά η επαφή του σκελετού με το πρόσωπο, θα οδηγήσει σε οξείδωση του μετάλλου και πιθανά σε πρόκληση δερματίτιδας εξ επαφής. Σε κάθε περίπτωση, προσέχουμε να μην έχουμε μια δυσανεκτική και κουραστική εφαρμογή, η οποία και θα οδηγήσει στην απόρριψη της χρήσης των γυαλιών.

Η μόδα αλλά και η τεχνολογία συνεργάζονται και δημιουργούν σκελετούς οράσεως για όλα τα γούστα. Υπάρχουν πολύ ελαφριοί σκελετοί χωρίς περίγραμμα από τιτάνιο, οι οποίοι είναι πολύ διακριτικοί. Μεταλλικοί σκελετοί χωρίς περίγραμμα στο κάτω μέρος τους που δίνουν μια πιο ανάλαφρη εικόνα στο πρόσωπο που τους φορά. Κλασσικοί μεταλλικοί και κοκάλινοι σκελετοί σε πολλά χρώματα και σχήματα. Από τη συλλογή δεν μπορούν να λείπουν οι σύμμικτοι σκελετοί, όπως λέγονται, όσοι συνδυάζουν κόκαλο και μέταλλο, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή των οφθαλμικών φακών, όπου υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες, τα κρύσταλλα και οι οργανικοί φακοί. Ανάλογα με την πάθηση επίσης υπάρχουν μονοεστιακοί, διπλεστιακοί και πολυεστιακοί φακοί. Αναμενόμενο επίσης με την τεχνολογία να τρέχει να υπάρχει και πληθώρα επιστρώσεων από απλές αντιανακλαστικές, έως ειδικές πλέον για το μπλε φως. Η πληθώρα των φακών που υπάρχουν διαθέσιμοι στο εμπόριο, μας καθιστά υπεύθυνους να υποδείξουμε τους σωστούς ανά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τις συνήθειες και την εργασία του καθενός ξεχωριστά.

Κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των οφθαλμικών φακών με τις οποίες και συνεργαζόμαστε είναι η UNILENS (NIKON) και ο BAIRAMOGLOU (ESSILOR).

unilens  BAIRAMOGLOU

Καθαριότητα Φακών

 • Για τον καθαρισμό των γυαλιών σας να χρησιμοποιείτε πάντα ειδικό πανάκι. Μην τα σκουπίζετε με μεγάλη πίεση γιατί μπορεί να γρατζουνίσετε και να καταστρέψετε τους φακούς.
 • Να χρησιμοποιείτε ήπιο καθαριστικό με νερό και να τα ξεπλένετε αμέσως.
 • Σε περίπτωση που οι φακοί έρθουν σε επαφή με σαπούνι, καλλυντικά προϊόντα, ιδρώτα κ.α. καθαρίστε τους αμέσως. Ενδέχεται οι λεκέδες να καθαρίζονται δύσκολα και ακόμα να καταστρέψουν τις επιστρώσεις του φακού εάν παραμείνουν αρκετή ώρα.
 • Οι φακοί πρέπει να αντικαθίστανται εάν γρατζουνιστούν ή ραγίσουν καθώς ενδέχεται να σπάσουν ολοκληρωτικά.
 • Μην τοποθετείτε τα γυαλιά σας με τους φακούς προς τα κάτω καθώς μπορεί να γρατζουνιστούν εύκολα.
 • Μην αμελείτε τον ετήσιο έλεγχο των γυαλιών αλλά και των ματιών σας από ειδικό.
 • Μην αφήνετε πολύ ώρα τα γυαλιά σας μέσα σε καθαριστικό υγρό διότι μπορεί να προκληθεί ζημιά στους φακούς και στις επιστρώσεις.

Αποφεύγετε:

 • Τον καθαρισμό των φακών με ζεστό νερό.
 • Την έκθεση των γυαλιών σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
 • Μη φοράτε τα γυαλιά σε μέρη με υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. σάουνα).
 • Μην εκθέτετε τα γυαλιά σε διαβρωτικά χημικά όπως λακ μαλλιών, βερνίκια κ.ά.
 • Μην αφήνετε τα γυαλιά σας εκτεθειμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου ή στην παραλία καθώς η θερμοκρασία ενδέχεται να ανεβεί αρκετά.

Οφθαλμολογικές Παθήσεις